Złociutko bakaliami szczupak faszerowany
Śledzik w oliwie w dębowej beczce trzymany
Sum w całości w barwnej szacie stawiany
Schab ostrym , świeżym chrzanem nadziany
Puszysty pasztet kurkami przybrany
Karp w galarecie podany
Pieczystym mięsem talerz obficie usłany ,wiejskimi wędlinami dekorowany
Kaczka wyluzowana smacznym farszem nadziana
Sałatka babuni z warzyw mieszana i majonezem oblana
Ziemniak z cebulką , ogórkiem , krojony , pysznym śledzikiem złączony
Barwna fasolka z konserwowanym ogórkiem , pieczarką , ryżem zmieszana i lekkim majonezem polana
Bochny chleba wiejskiego,
Pajdy staropolskiego z dodatkiem smalcu świeżo topionego z garnca kamiennego
Żurek wiejski zabielany z kiełbaską białą i jajeczkiem podawany
Uszka pięknie formowane czerwonym barszczem zalane
Prosię pieczone w całości podane , kaszą gryczaną wypchane
Pierogi na spróbowanie w wielkiej misce na stół serwowane
Indyk rumiany żurawinowym sosem polany
Karpik smażony na półmisku położony
Złociste kartofelki ziołami posypane i kapusty zasmażane w towarzystwie warzyw podane
Puszysty sernik ucierany bakaliami przybrany
Makowiec zawijany przez wszystkich lubiany
Kruche ciasto jabłkami przekładane jabłecznikiem zwane.
1kg/os. 130 zł /os. netto